Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster på Lidingö

Vi ser som vår främsta uppgift att finnas till hands för allt som ni behöver hjälp med i samband med begravningen. Ni bestämmer vilken hjälp ni vill ha, och vi utför sedan tjänsterna i samråd mer er anhöriga. Klicka på ”Tjänster” här nedan för att läsa mer.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Lidingö.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Begravningar är den huvudsakliga anledningen till att man anlitar oss. Det handlar oftast om begravningar enligt Svenska kyrkans ordning. Övriga kristna samfund följer i stort sett samma ritual, om än inte med lika strikta regler. Vi arrangerar också borgerliga begravningar, såväl som enligt andra religioners traditioner.

Minnesstund

Många tycker att det skulle kännas fel att bara åka hem direkt efter ceremonin. Därför håller de flesta en minnesstund, där man samlas för att umgås en stund under något lättsammare former. Här talar man om den döde och minns dennes liv över lättare förtäring. Församlingshemmet är ett naturligt val, men man kan hålla den i princip var man vill. Vi hjälper gärna till att ordna med minnesstunden, med eller utan catering

Representant vid ceremoni

Vid själva ceremonin vill man som anhörig kunna sörja den avlidne och delta i ceremonin på ett stillsamt sätt, inte springa omkring i kyrkan som en funktionär. Därför kan vår representant finnas på plats för att visa begravningsgästerna till rätta och dela ut program. Hon eller han kan också vara behjälplig vid t.ex. musikuppspelning. Under ceremonin håller representanten ett vakande öga och kan rycka in om något skulle uppstå.

Övriga tjänster

Vad du än kan tänkas behöva hjälp med, så finns vi här. Vi hjälper bland annat till med transporter, visning och personligt avsked, beställningar av olika slag, kontakter med präst och andra inblandade, utformning av dödsannonser och inbjudningskort, tömning och städning av bostad samt bouppteckningar, testamenten och annan juridik.

Kyrkor, församlingshem och begravningsplatser på Lidingö.

Lidingö är inte så stort, men här finns några olika lokaler som är lämpliga för begravningsceremonier, däribland 2 kyrkor och andra ceremoni lokaler.

Kyrkor på Lidingö

Lidingö kyrka och Breviks kyrka.

Kapell på Lidingö

S:ta Anna kapell och Viken ceremonilokal.

Begravningsplatser på Lidingö

Lidingö kyrkogård.

Author photo
Helene
Skribent
Helene är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är hon ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.